The best Side of ξενοδοχεια κυπαρισσια
The best Side of ξενοδοχεια κυπαρισσια
Blog Article
Οι πιο κοντινές παραλίες είναι το Κεραμείο, το Φύτεμα και το Φλες. Επίσης, απέχει κανένα μισάωρο από την επιβλητική παραλία Μηλεωπό, στην οποία θα χρειαστεί να διασχίσετε ένα μικρό φαράγγι για να φτάσετε.
Οι εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης του χωριού με τα λευκά παραδοσιακά σπίτια και τις χρωματιστές λεπτομέρειες στα πορτοπαράθυρα, ταξιδεύουν το νου σε κάποιο από τα αγαπημένα και δημοφιλή νησιά του Αιγαίου.
Το Κυπαρίσσι είναι από τα χωριά στη Λακωνία που δεν περιμένει να συναντήσει κανείς. Πρόκειται για μια πραγματική έκπληξη, καθώς στο τραχύ τοπίο της περιοχής ανακαλύπτει κανείς έναν προορισμό που παραπέμπει περισσότερο σε νησί, παρά στις συνηθισμένες εικόνες που έχει κανείς στο μυαλό του για το άγριο και ταυτόχρονα γοητευτικά επιβλητικό τοπίο της Λακωνίας.
Εκεί που ο Πάρνωνας βουτά απότομα στη θάλασσα, εκεί που το Μυρτώο απλώνεται απέραντο ως τη γραμμή του ορίζοντα, εκεί φωλιάζει το Κυπαρίσσι. Σε μια πελοποννησιακή γωνιά που μοιάζει επικίνδυνα με την άκρη του κόσμου.
Ωστόσο, το τακτικό κλάδεμα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του σχήματος του δέντρου και στην αποφυγή του υπερπληθυσμού των κλαδιών.
Πάνω από την παραλία του Να, θα βρείτε πολλά ταβερνάκια τα οποία έχουν μπαλκόνια get more info με θέα στη θάλασσα και προσφέρουν ενοικιαζόμενα δωμάτια για διαμονή.
Η Μεγάλη Άμμος βρίσκεται, όπως και η φυσική συνέχειά της, η Μικρή Άμμος, στην Παραλία –το κομμάτι του Κυπαρισσιού που λέγεται Παραλία.
Όλα ξεκινούν με μια κράτηση Ο μόνος τρόπος για να γράψετε σχόλιο είναι να κάνετε πρώτα μια κράτηση.
Από την άλλη πλευρά, τα σημάδια ενός ανθυγιεινού κυπαρισσιού μπορεί να περιλαμβάνουν κιτρινισμένα ή μαραμένα φύλλα, αραίωση του φυλλώματος ή μονόπλευρη ή παραμορφωμένη εμφάνιση. Εάν ανησυχείτε για την υγεία του κυπαρισσιού σας, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία δενδροκόμο για αξιολόγηση.
Αρχή παραθύρου διαλόγου Επαληθευμένα σχόλια από αληθινούς επισκέπτες.
Πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων, οι ιθαγενείς Αμερικανοί είχαν βαθύ σεβασμό για το κυπαρίσσι. Χρησιμοποιούσαν το δέντρο με διάφορους τρόπους, όπως για την κατασκευή κανό, σπιτιών και κυνηγετικού εξοπλισμού, φρακτών, σκαφών, κατασκευή βαρελιών, κεραμιδιών και επίπλων.
Έχει απαράμιλλο φυσικό κάλλος και προσελκύει μεγάλος πλήθος τουριστών.
Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.
Βρίσκεται σε κομβικό σημείο άλλωστε λόγω της γέφυρας και τριγύρω του υπάρχουν πολλοί μικροί οικισμοί.